Ta del av de bästa tipsen när du spelar på odds

Spel och betting är en hobby som blir allt mer populärt för varje dag. Idag går det att spela på nästan vad som helst och detta är uppenbarligen något som bidrar till ett ökat intresse och för många större spänning. Känslan av att sätta ett spel eller en vadslagning är unik, speciellt om det också är ditt favoritlag som vinner. Att spela på odds är någonting unikt. Det är inte bara slumpen som avgör om du skall vinna eller förlora, utan statistikräkning och en viss strategi krävs om du vill gå med vinst i det långa loppet.

Hur fungerar odds?

Begreppet odds används generellt sett i statistikräkning för att ange just hur troligt det är att en viss händelse inträffar. Man brukar säga att ordet odds betyder "proportion mellan insats och vinst". Spelar du på ett utfall som har höga odds så innebär detta att du får bra vinst om händelsen inträffar, men i logiken borde sannolikheten för det vara relativt låg. Tvärt emot är det alltså för spel på låga odds. Sannolikheten för att händelsen inträffar bör vara stor, men vinsten är desto mindre. Hur odds bestäms varierar beroende var du spelar. Antingen så lyder fasta odds där experter har tagit många faktorer till hänsyn för att sätta oddsen för spelet. Annars lyder flytande odds, vilket oftast innebär att oddsen sätts beroende på vad folket spelar på, och då kan skifta ända fram till spelet är aktuellt.

Spel på odds

Det finns de som lever på att spela på odds, men det är viktigt att veta att det ligger många timmars arbete och erfarenhet bakom. Ett tankesätt som säger att du skall försörja dig på spel och betting är oftast ett dumt tankesätt. Gör det till en rolig hobby till att börja med. Hitta det område som passar dig och som du känner stort brinnande intresse för. Genom att ha intresse och därmed så småningom kunskaper om sporten, dess regler och professionella nivå ger detta dig en mycket bra bakgrund för ditt spelande. För att bli en bra spelare måste du kunna läsa och tyda statistik. Ju mer detaljrik statistik du kan ta reda på desto större chanser kommer du ha att vinna i ditt spelande. Men precis som med allt annat här i livet så kommer det att ta tid för dig att bli bra på spel på odds. Det är lätt att bli ivrig och lägga "dumma" spel bara för att man tycker om spänningen.

Skrällar och höga odds

Det är viktigt att förstå att det inte nödvändigtvis är "bättre" att spela på endast låg-oddsare eller endast hög-oddsare. Logiken säger visserligen att nio gånger av tio så kommer ett spel på oddsen 1.1 att gå igenom och ge dig vinst. Det kan ju naturligtvis kännas som ett säkert sätt att spela på och därmed få in enkla pengar. Men logiken säger också att en av dessa tio matcher så kommer det att ske en skräll, vilket innebär att du tappar dina pengar. Lyckas man dock sätta ett spel på en sådan skräll så kommer du att få tio gånger dina pengar tillbaka i vinst. Det kan alltså vara smart att spela på skrällar ibland, trots att det verkar som en osannolik utgång. Men återigen gäller det att avgöra om man anser att chansen för en skräll är mer sannolik än vad oddsen speglar.