Bettingens historia

Man kan säga att betting hör till människans vardag och det har funnits med oss i många tusentals år. I början handlade det dock om lite olika former, men man tror att det är därifrån bettingen kommer ifrån.

Ordet betting kommer från det engelska ordet för vadslagning, och det är just vad det handlar om. De primitiva människorna använde sig av vadslagning som ett slags tidsfördriv och det kunde då handla om vem som kunde samla ihop mest ved eller vem som kunde få hem störst byte. Därifrån har bettingen utvecklats genom åren till att idag vara ett populärt tidsfördriv online.

Vadslagning är ett generellt ord för många typer och de olika alternativen behöver inte alltid handla om att vinna pengar. Andra vinster kan vara en middag eller en dryck, som man exempelvis har slått vad om med sina vänner.

Var kommer bettingen ifrån?

I det antika Rom och Grekland kan man se att man ofta roade sig med vadslagning som var en typ av sportsbetting. Då handlade det om sporter som vi även kan se i det moderna Olympiska Spelen som brottning, boxning och olika ridsporter som galopp. På den tiden var det häftiga arenor som Circo Massimo och Colosseum som var platsen för sportbetting. En annan känd typ av betting i dåtidens Rom var att satsa på gladiatorer och på vem som skulle stå som segrare, alltså överlevare. Det är något man idag kan se i olika Hollywoodfilmer. Med andra ord är betting ett nöje med en lång historia bakom sig och det finns många olika typer att satsa på idag, dock satsar vi inte längre på gladiatorer.

Nutidens betting

Idag är betting minst lika populärt som när det uppfanns och det förekommer bland många olika sorters sporter. Idag handlar det om stora sporter som fotboll, hockey samt många andra typer som du kanske inte ens trodde var möjligt att satsa på. Man kan exempelvis satsa på utfallen i ett politiskt val eller på vem som ska gå vidare i en tv-sänd sångtävling. Numera blir det dessutom allt mer populärt att satsa på esport.

Människan upplever alltså i sin natur ett stort nöje i att satsa på olika utfall. Idag är det något annorlunda då man satsar på internet, som också är platsen för dig att hitta allt möjligt som går att betta på. Om du är intresserad av att börja ska du klicka dig in på nätet och komma igång redan idag!