Jämför travodds

Varför vadslagning?

Vadslagning är något som för människor ter sig rätt naturligt. Redan sedan barnsben, om inte i synnerhet då, så sker vadslagning om allt möjligt. Denna både tidiga och omedvetna form av spel spelas för bådas skull – ingen blir utan glädje om kraven uppfylls. Oftast vill den som erbjuder spelet att något spännande ska ske, till exempel så vill Johan att Kalle ska fråga chans på Lisa, hon som Kalle är så kär i, men som han saknar modet för att fråga. Incitamentet är kanske en godisbit, men denna är egentligen bara en symbolisk gest som ger båda två en direkt insats, vilket formar en slags gemenskap. Godisbiten ger också Kalle ett direkt mål, så oavsett hur Lisa svarar så har han vunnit en godisbit.

Hitta odds

Nu när både Kalle och Johan är uppvuxna är det kanske inte chans på tjejer som de slår vad om, utan även om hästars förmågor. De skulle kunna slå vad med varandra, men det skulle kräva ett väldigt komplicerat system, så istället slår de vad mot ett valfritt spelbolag. Ingen av dem kommer från en familj där det spelas på trav, så de börjar leta efter information på nätet. Traditionellt sett har man fått förlita sig på vad radion och tidningen har haft att säga gällande tips på trav, men nu har spelare hela internet till sitt förfogande. Här kan man enkelt jämföra olika tips med varandra och ställa experter mot väggen i kommentarerna. På internet finns det all möjlig statistik, ibland sorterad och ibland inte sorterad – man kan behöva göra grovjobbet själv, men det kan ibland vara en bra grej – eftersom det innebär att man troligtvis är ensam om sin upptäckt.

Det finns även hemsidor som man kan besöka som skriver ut skillnaden i odds mellan olika spelföretag sinsemellan. Så om man alltid vill kunna spela till de bästa oddsen kan man ha ett konto för varje sida, och då oddsen är bäst på ett särskild spelföretag gäller det bara att spela trav på just det bolaget. Detta blir givetvis jobbigt att göra i längden, men ju mer pengar du spelar för desto större inverkan har de där extra siffrorna på oddsen.

Bonusar

Ett annat sätt att hitta bästa spelet på förutom att titta till odds är att jämföra de bonusar som de olika företagen delar ut. Vanligtvis är de flesta spelföretag väldigt givmilda när det kommer till bonusar, men det finns fortfarande skillnader i hur de delas ut och under vilka premisser.

Den vanligaste bonusen är välkomstbonusen. Den brukar ge dig en procentökning på din första insättning, standard brukar visa sig vara 100 % av din insättning. Denna bonus sättas i ett område från cirka 25 kronor till kring 1200 kronor – de siffror listade är alltså den maximala summan du kan dubblera din insättning med. Nästan varje företag erbjuder en startbonus, så det är med fördel som du tittar dig omkring innan du förhastat beslutar dig för att stanna hos ett företag som kanske visar sig inte vara lika givmilt som det nästa.

I övrigt finns det många hemsidor som listar bonusar, vilket gör det enklare att få en översikt över marknaden än att personligen titta igenom varenda spelbolags erbjudanden.