Sedan onlinecasinonas och onlinebettingens framfart under de senaste åren har förekomsten av spelberoende och spelmissbruk ökat. Antagligen beror detta på att det har blivit så enkelt att kunna spela numera. Man kan spela när som helst, vart man än befinner sig och detta kan förstås öka risken att bli drabbad av spelberoende. Det har blivit lite för enkelt att kunna spela helt enkelt. Men en positiv sak i det hela är att ifall man bara är medveten om denna risk och de varningstecken som spelberoende ger, så är det enkelt att kunna ligga steget före.

Varningstecken för spelberoende 

Bland de första varningstecknen för spelberoende så hittar man att spelandet successivt tar över ens liv mer och mer. Om man känner att man inte längre har koll på hur mycket man spelat och hur mycket man satsat. Om man känner att spelandet också blir en allt viktigare del av ens vardag så är det ett annat varningstecken. Ifall spelandet börjar gå ut över jobbet, ekonomin, familjen, vännerna, ja då kan det vara dags att se upp. Om man också känner att det inte längre är spelet och den underhållning som spelet ger som är det viktiga, utan att det är kicken och ruset från spelandet som man vill åt, så är det också ett stort varningstecken. Likaså om man börjar ljuga om sitt spelande och om man börjar påstå att man spelat mindre än man egentligen gjort, eller mörka hur mycket pengar man egentligen har spelat för. 

Tips för att sätta stopp för spelberoendet 

Om man känner att man ligger i riskzonen för spelberoende så är det dags att försöka ligga steget före. Börja med att skapa en budget för spelandet och se till att inte spela för mer än den budgeterade summan. De flesta bettingsajter har idag inbyggda funktioner för gränser som man kan ställa in för hur mycket pengar man får satsa per vecka. Sätt också en tidsgräns för hur mycket du får spela per dag, vecka eller månad. Man bör undvika att spela ifall man är upprörd, trött, ledsen, arg eller påverkad av alkohol. Dessutom bör man ha för vana att aldrig spela för lånade pengar och aldrig försöka vinna tillbaka de pengar man har förlorat. Med dessa tips i bakhuvudet så minskar man kraftigt risken att drabbas av spelberoende.