ATG odds V75

Om du vill spela på travsport så är det ATG som gäller. ATG (AB Trav och Galopp) är det enda spelbolaget i Sverige som har tillstånd att utöva spel på hästar. De har inga privata vinstintressen utan alla överskottspengar går tillbaka in i hästsporten i form av drift av trav- och galoppbanor, tränar- och uppfödarpremier, övergripande insatser för den svenska hästnäringen och prispengar. Så har det varit ända sedan ATG startades redan 1974. Du kan alltså vara säker på att om du spelar på hästar så kommer dina eventuellt förlorade pengar att stanna inom just den sporten.

V75 – Sveriges största travspel

Det populäraste spelet hos ATG är V75. Sedan det lanserades 1993 har det blivit de flesta traventusiasters favoritspel. Det växte sig snabbt rekordstort och är idag Sveriges största travspel och den näst största spelformen i landet. Inför varje spelomgång lämnas hundratusentals system in och V75s omsättning räknas alltid i tiotusentals miljoner kronor. Allt som sker hos ATG är kontrollerat av Lotteriinspektionen så du kan alltid känna dig trygg och säker när du spelar på V75 eller något av ATGs andra spel.

Hur spelar man?

För att spela på V75 måste du börja med att välja de travekipage som du tror kommer vinna loppen. Sedan är det dags att bestämma hur mycket du vill satsa på dem. Det kan vara bra att ha i åtanke att din eventuella vinst beror på hur mycket du satsar. Om de ekipage som du har satsat på vinner så vinner även du. Om något annat ekipage vinner så förlorar du dina satsade pengar. V75 består av sju olika lopp vilket innebär att du har chans att vinna även om ett eller ett par av dina ekipage inte korsar mållinjen först. När alla lopp sedan är avklarade så delas den totala vinstsumman upp mellan alla de spelare som har fått 7, 6 eller 5 rätt. Detta betyder såklart att vinstsumman varierar från lopp till lopp beroende på antal spelare och deras totala insatssumma.

Hur fungerar oddsen?

Ett lopps vinst beror även på de odds som de vinnande ekipagen får. Oddsen beror på hur spelarna har valt att spela på de medverkande ekipagen. Om många har valt att satsa på samma ekipage så blir dess odds lägre än om det hade varit färre personer som valt att satsa på just det. För att förtydliga: om 100 personer satsar sina pengar på samma ekipage och om det ekipaget sedan skulle vinna, så är det 100 personer som delar på vinstsumman. Det innebär att var och en får än lägre summa. Om det istället hade varit 10 personer som hade satsat på ekipaget så hade det varit endast 10 personer som behövde dela på vinstsumman.

Så skapar du ett konto redan idag!

Vill du vara en del av den gemenskap som V75 idag utgörs av? I så fall kan du enkelt skapa ett konto online hos ATG och sköta allt från att spela till att lämna in spelen därifrån. Det är enkelt och deras hemsida är så pass lättöverskådlig att även om du är nybörjare så kommer du snart förstå hur allting fungerar. Det finns en flik att klicka på ifall du vill spela och en annan flik för om du vill rätta dina spel. Om du känner att du inte har full koll på hur man spelar och hur man ska tänka kring sina satsningar så finns det travskolor online där du enkelt och snabbt kan lära dig grunderna.