Vill man betta men vet inte hur man gör kan det gå riktigt illa. För att inte förlora allt man satsar så måste man ha vissa kunskaper. Även om betting handlar om tur så är det också ytterst beroende av bettarens kunskaper om vad den satsar på. Några vinster kan man få in genom att betta på vad som helst, slumpen kan vara på ens sida. Däremot lär man aldrig kunna få in de stora vinsterna genom att satsa med magkänslan.

Var nyfiken och läs
Det viktigaste man måste göra innan man börjar med betting är att lära sig om det man tänker betta på. Till exempel om man vill betta på den populära sporten fotboll så är det bra om man lär sig om fotboll. Man ska lära sig allt från sportens regler, historia och nutid. Alla lagen, spelarna och deras historia. När man kan allt detta så kan man lätt avgöra i en match vilket av lagen som har störst chans på vinst eller vilken spelare som har störst chans att bli matchens spelare, även hur många mål det kommer att vara vid matchens slut. Genom att vara aktiv i sporten som ett fan får man större chanser som bettare. Därför är det viktigt att vara intresserad av både betting och sporten man vill betta på. Förutom att läsa sig fram till nutiden om sporten så måste man även ständigt hålla sig uppdaterad i nyheterna om sporten. Om en spelare har skadat sig minskar chanserna för att just det laget vinner till exempel och om man missar det förre en match minskar även chanserna för att man själv vinner.

Bokför allt
En annan viktig sak när man ska börja betta är att bokföra sina resultat och utgifter. Vad satsar man och blev det en vinst eller förlust. Det kan även vara smart att skriva varför man förlorade eller vann och vad man satsade på vid den förlusten/vinsten. På detta sätt får man en överskådlig blick på sitt bettande och kan lätt hitta sitt bettingmönster. Detta gör det även lätt att anpassa sitt bettingmönster då man enkelt kan hitta när och varför man vinner, eller förlorar och sedan anpassa sitt spelande efter det. Det gäller att hela tiden vara flexibel och betta rätt istället efter laget man älskar eller sin magkänsla. Betting är mer än tur det handlar om strategi och logik.